tirsdag 10. september 2013

Livet i leiren

Konseptet på årets Moot var at man skulle forme sin egen opplevelse. Før leiren valgte alle en by de ville besøke - Montreal, Quebec eller Toronto - og en path som satt temaet for opplevelsen - Adventure, Culture, Ecoresponsible eller Life. Man ble så satt sammen i internasjonale patruljer med andre som hadde valgt det samme. Patruljen bestemte seg så for hvilke aktiviteter de hadde lyst til å delta på, alt fra klatring til sofaeventyr i Ottawa.
Etter åpningseremonien i Ottawa møtte vi patruljen vår for første gang. De fleste patruljene besto av åtte speidere fra flere forskjellige verdensdeler, dette gjorde at man lærte mye om andre kulturer i tillegg til å få mange nye speidervenner. Mer eller mindre effektivt ble vi fraktet i skolebusser av den gule amerikanske typen til leirstedet Awacamenj Mino, ca 1.5 time nord for Ottawa. Mindre effektiv var den meste av transportenpå leiren, og det var mange som fikk testet tålmodigheten sin grundig, men norske speidere tok det selvfølgelig med et smil!

Dagen ble avsluttet med åpningsleirbål på stranden med innslag fra First Nations-kulturen i Canada, og så konsert med leirbandet i hovedteltet. Hver dag på Moot var det mulighet for rolige kvelder med film og sosialisering, eller musikk og feststemning på Tulip Cafe.

Neste dag begynte leirprogrammet og alle patruljene tilbragte dagene på ulike aktiviteter. Tre patruljer jobbet sammen i en unit og lagde lunsj og middag sammen i et noe sparsomt utstyrt kjøkkentelt. Hver unit hadde en advisor som gav oss informasjon om dagene, og hele uniten dro også sammen på Urban experience (bybesøk).

Utenom matlaging og program var det nok av fritid som ble benyttet til merkebytting, kaffedrikking, bading, kortspill og mye mer. Leiren hadde flere kafeer, butikker, ulike stands, og kontingenttelt hvor man kunne besøke andre land. Våre kjære kontingentledere satt i Norge sitt telt hele ettermiddagen, så der kunne man slå seg ned for å prate, spille kort, eller lade mobiltelefonen. Det er snodig hvor raskt batteriet forsvinner på en leir uten telefondekning...

Markedsdag er alltid et høydepunkt på leir, og på internasjonale leirer har man som oftest en kulturdag! Her tar alle land med seg noe fra sin kultur, det kan være mat, bilder, tradisjonell dans eller noe helt annet. Norge stilte med store mengder Vestlandslefse og annen norsk snacks, bilder av våre flotte deltakere, og gode historier fra eksotiske Norge. Det ble også arrangert rugbykamp mellom United Kingdom og Australia, "dunk booth" med alle kontingentlederne, folkedans på scenen og mye mye mer.

For meg var kanskje det beste minnet fra leiren da vi en av de siste dagene samlet skandinaver, kanadiere og australiere fra uniten rundt et bord og hadde spontanfika med masse norsk snop. Kombinert med høylytte høne- og klappeleker var det roverleirstemning på sitt aller beste.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar