søndag 30. september 2012

Moot 2013 – kortversonen



Den følgende informasjonen baserer seg på informasjon tilgjengelig pr september 2012. Ettersom dette er et stort arrangement, og det fremdeles er langt frem til avreise, tas det forbehold om at informasjon endres innen den tid.


Fra 8.-18.august 2013 avholdes det World Scout Moot i Canada. Moot er internasjonal leir for rovere/unge ledere. Basecampen Awacamenj Mino ligger dypt inne i de Canadiske skoger, 15 km fra nærmeste butikk og 75 km fra Ottawa, som er nærmeste sentrum. Moot er for deg som er mellom 18 og 25 år den 8.august 2013. Er du født tidligere er det dessverre ingen mulighet for å være med, men dersom du er over 26 kan du delta som IST (International Service Team. 

Alle speidere kan melde seg på Moot. For at mootet skal bli en god erfaring for alle deltakerne er det viktig at du er klar over hva som forventes av deg når du melder deg på. I forberedelsesfasen skal deltakerne bidra til å designe profilplagg, innhente pristilbud, planlegge den norske standen på kulturdagen, tegne en kontigentlogo med mer. Du må lese informasjonen du får tilsendt og gjøre valg og sende inn ting til rett tid, bidra med deg selv og ditt, og være åpen for andres seg og sitt og godta at ikke alt går som du vil. På moot deltar deltakere fra ca 60 land, med minst 60 ulike kulturer og 5000 ulike personligheter. Det kan være utfordrende, men mest av alt er det utrolig morsomt og lærerikt!

Program
Programmet er bygget opp etter en «2-3-1-3-2 formel»:
  •          2: To dagers opphold på base camp med åpningsseremonier og planlegging av resten av ukens innhold
  •          3: Tre dager der halve leiren er i base camp og har aktiviteter som rafting, padling, haik, kulturutveksling og mye mer, og resten av leiren er på sin «urban expedition challenge» .
  •           1: En dag for reising og mer kulturell utveksling
  •           3: Tre dager der den andre halvparten er på sin «urban expedition challenge» mens resten er i leiren.
  •           2: To dager der alle er samlet i base camp for oppsummering og mer moro.

Noe av det beste med Moot er at alles moot er forskjellig. Hver deltaker velger en retning for sin «urban expedition challenge»:
  •          Life path (Messenger of Peace)
  •           Culture path (Kultursentre for indianerbefolkningen)
  •           Adventure path (med Shelterbox)
  •          Ecoresponsible path (med One Drop).

Og en by som destinasjon for sin urban expedition challenge:
  •           Montreal
  •           Quebec city
  •           Toronto

Dette valget skjer i april. Deretter blir alle deltakerne delt opp i internasjonale patruljer på 8 personer fra forskjellige land. Disse skal ha kontakt på forhånd, og velge ut aktiviteter de vil melde seg på. Dette er et svært avansert og ambisiøst program, og for at det skal lykkes er det avhengig av at alle bidrar i planlegging og gjennomføring. Her er ikke rom for gratispassasjerer!

I tillegg til alt dette arrangeres det en super rundreise for den norske kontigenten fra 1.august, der vi blant annet planlegger tur til New York. Hvilke andre byer rundreisen går til er det opp til deg som deltaker å være med å bestemme. Hva med Boston, Niagara Falls eller Toronto?

Hva koster moot?
Pris for «leirpakka» er satt til 17 000. Dette dekker fly tur/retur Oslo- Ottawa (NB! Fly fra Oslo 7.august og retur 17.august med ankomst Oslo 18.august), leirkontigent og noe profilartikler. I leirkontigenten er all transport i Canada i løpet av leiren inkludert, samt alt av aktiviteter og mat. For IST er prisen 16 000. Rundreisen vil koste 26 000. Moot er verd hver eneste krone, selv om vi er klar over at prisen kan virke litt høy.

Betalingen deles i 3 deler:
1.  betaling er på 5000 kr og forfaller 15.desember.
2.  betaling er på 7000 kr (16 000 for de som velger rundreise i tillegg) og forfaller 15.februar
3.  betaling er på 5000 kr og forfaller 15.april.

Påmelding
Selve registreringen foregår i to faser. Først må hver deltaker melde seg på via sitt forbund. Deretter vil deltakerne få tildelt påloggingsinformasjon til leirens egen registreringsside. Her legger du inn mer informasjon om deg selv, adresse, kontaktpersoner, allergier, matpreferanser, bilde av deg selv, og du foretar valg av aktiviteter og velger by.
Frist for å melde seg på til eget forbund er 1.november.

Spørsmål?

Vi er på facebook: «Den norske kontingenten til Moot Canada 2013», du kan også sende mail til «norgemootcanada@gmail.com. 

Mootet har egen nettside: http://www.mootcanada2013.ca/en/ og youtube-kanal «TeleMoot». Her finner du videoer om det aller meste, fra opplysninger om leirområdet til program og diverse. Flere videoer er varslet, så det kan være lurt å abonnere for å få med seg de siste nyhetene først. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar