tirsdag 4. juni 2013

Kontingentsamling

-->
I starten av april var vi endelig klare for den andre samlingen med den norske kontingenten til World Scout Moot i Canada! Den første samlingen ble holdt i januar, og vi hadde telt ukene til vi endelig kunne møtes igjen og bli enda bedre kjent. Med tog, fly, buss og bil ankom vi Trollheimen en etter en. Værfasthet, dårlig lokalgeografi og ingen tålmodighet til å høre på kartet er stikkord når vi skal på samling, men alle kom eg heldigvis frem til slutt.

Etter å ha slukt i oss litt middag var vi superklare for å leke! Vår kjære kontingentleder Randi hadde bestemt seg for at nå skulle vi lære oss alle navnene, og dersom noen ikke kunne navnet på en annen speider ville hun ta det som en personlig fornærmelse. Altså var det bare å kjøre på med bli-kjent-leker! Stoler flyr i veggene og rovere i gulvet når vi skal leke, men til slutt kjente vi hverandre så godt at avisleken ikke lengre var lekbar og alle kunne hverandres navn ut og inn.

Randi slapp oss fri og vi satt oss tilbake og startet arbeidet med å lage norske profilartikler som vi kan gi til våre nye speidervenner på Moot. Og alle som blir venn med en norsk speider på Moot har MYE å glede seg til, ikke bare er vi fantastisk kule, men du kan også få en fantastisk kul gave helt fra Norge!

Siden det hadde vært en lang dag fant vi tidlig frem soveposene. De tøffe speiderne rullet dem ut i den snødekte skogen, mens resten klemte seg inn på en mindre romslig hems. Noe av det beste med å være på tur med bare rovere er at frokosten ikke blir servert før rundt halv ti. Til tross for dette måtte hyttefolket sende ut Lillian for å rope inn skogfolket som satt i soveposene sine med frokostkakao, og resten av bygden i samme slengen. Den norske kontingenten kommer ti å være uslåelig i en hver ropekonkurranse på Moot, uansett hvor mange motstanderne har greid å skrape sammen så har vi Lillian <3

Vi delte oss inn i grupper som var satt sammen på forrige kontingentsamling. En som jobber med profilering (merker, klær etc.), en som jobber med synlighet på leiren (internasjonal dag, norske gaver etc.), og en som jobber med skriving og synlighet i media (pressemelding, blogginnlegg etc.). Vi hadde en effektiv økt som ble kronet med en knallhard avstemning om hvilket merkeforslag som skulle bli vært offisielle Mootmerke. Noe av det beste med kontingenten vår er at alle får være med å bestemme hvordan ting skal gjøres, her er det ingen ledere som sitter på toppen og tar alle avgjørelser for oss.

Senere gikk de som ikke skal på rundreise på tur i det overraskende fine været, mens resten ble igjen på hytten for å planlegge rundreisen. Det er nemlig sånn at når du reiser på Moot får du tilbud om å reise rundt i nærheten av stedet leiren skal holdes i forkant av leiren, og vi skal reise til USA. Kontingentledelsen hadde en genial plan om å få opp kart og informasjon på veggen med projektor. Det eneste problemet var at projektoren trengte strøm, og nærmeste tilgjengelige skjøteledning var støvsugeren, som måtte være på for å gi strøm… Heldigvis fant vi en normal skjøteledning og fikk startet diskusjonen om rundreisen. Den får dere lese mer om på bloggen en annen gang.

Når kvelden kom ble noen inne for å male et stort Norgeskart til å ha med på leiren, mens resten gikk ut for å ha leirbål. Noen heldige NSF-speidere ble introdusert for Mahognysengsangen for første gang. Og alle de mindre heldige speiderne ble introdusert for Moum sine leirbålsleker for første gang. Vi koste oss masse med kjeks, grillkokker og frustrasjon når vi ikke skjønte lekene, og plutselig var det natt. Etter en siste runde med leking fant vi igjen soveposene våre.

På søndag la vi planer for hva vi skulle gjøre hjemme i forkant av Moot, før vi pakket sekkene våre fulle av motivasjon og vendte nesen til ulike kanter av Norge. Neste gang vi møtes blir i Canada hvor vi skal ha tidenes beste leiropplevelse!

Tusen takk for en fin tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar